dinsdag 29 januari 2013

IronCraft 2013 2

De tweede uitdaging van IronCraf 2013 is: maak iets in de kleur oranje of maak iets van/met sinaasappels (Orange = oranje èn sinaasappel). Nu had ik een leuk oranje garen liggen waar ik een sjaal mee opgezet heb, maar helaas: die is niet op tijd klaar. Dan had ik nog een knutselwerkje liggen: een tekening van een bloem opvullen met stukjes crepe-papier (vierkantjes van knippen, om de achterkant van een potlood vouwen en daarna op de tekening plakken) maar dat was ook veel meer werk dan dat ik tevoren ingeschat had: ook niet op tijd klaar dus.



Omdat ik mooi papier nodig had voor de FantasySWAP had ik m'n blokje origamipapier tevoorschijn gehaald. En tot m'n verbazing zat daar papier tussen met daarop: sinaasappels! Dat papier heb ik al heel lang in huis omdat ik wel eens origami wilde leren, dat was er nog niet van gekomen. Dus 1+1= IronCraft oranje origami. Nou dat viel niet mee. Ik heb eerst wat proefgevouwen (omdat ik maar 3 velletjes sinaasappelpapier had) , maar zelfs de beginnersdingetjes voor kinderen vond ik nog lastig te doen. Gelukkig lukte op den duur 1 ding redelijk: een stropdas. Dus ik heb een mooie oranje stropdas met sinaasappelmotief gevouwen. Een heel simpel resultaat, maar wat een karwei is het geweest.

2 opmerkingen:

Just Crafty Enough zei

Sounds like you struggled as much as I did with this challenge. I feel like some people are good at origami & some aren't. My husband can do it easily, but I'm hopeless.

Pauline zei

Dat was een echte uitdaging, en het is goed gelukt, gefeliciteerd met je stropdas!
En is het vouwen zo goed bevallen dat we eerdaags meer vouwwerk van je mogen verwachten?