vrijdag 7 september 2012

Ballon modelleren.

Op het schoolplein kreeg ik de vraag of ik toevallig interesse had ik een cursus ballon modelleren. En dat had ik! Met 3 vrouw sterk gaven we ons op en toen er voldoende deelnemers (5) waren ging de cursus van start. De eerste avond was het 'kennismaken' met het materiaal en de 'beginners'knopen. Je wilt niet weten hoe eng het is om zo'n ballon te vervormen tussen je handen, je bent natuurlijk gewend dat ze meteen klappen. Dit zijn dus speciale exemplaren, ze kunnen klappen maar doen dat beduidend minder snel dan de ballonnen die je gebruikt om op te hangen bij een kinderfeestje. Een lol dat we gehad hebben die avond (de andere 2 deelneemsters zeiden op het laatste moment af, dus we waren met z'n drietjes (en de 'juf') onderons). En we gingen met een zak vol zelfgemaakte creaties naar huis (en een zak ballonnen, een pompje en het cursusboekje deel 1). Kijk maar eens wat je leert maken op 1 avond (ongeveer 2 uur):

Een vlinder:


Een zwaan (hoed):
 
Een zwaard:
 


Een giraffe:

De giraffe met kleine aanpassing als tekkel:


Een hondje met poedelstaart:


Een elfenhoed:

Voorkant
 Zijkant:

En dat was nog maar op de eerste avond!

De tweede avond was eveneens ontzettend gezellig en we maakten weer mooie creaties.

Een beertje met tulp:

Een beertje met hart:

Varkentje:
voor
zijkant

Bloem:

Feesthoed met slang:
voor

zijkant


Nu thuis maar lekker oefenen (ik heb nog een extra boekje en ballonnen aangeschaft en op het www staat ook nog het één en ander om na te maken). Er is nog een vervolgcursus dus wie weet............

Dit soort cursussen kun je natuurlijk overal volgen maar ik volgde hem hier: http://www.yollieballoons.be/ , echt een topadresje!7 opmerkingen:

Peppy zei

Wat leuk zeg! En als je een aantal verschillende modellen hebt gemaakt, dan krijg je denk ik ook wel inzicht in hoe je zelf nieuwe modelllen zou kunnen maken. Ik zou inderdaad toch wel altijd een beetje bang zijn dat de ballonnen knappen als je zo bezig bent, gebeurde dat niet?

Groeten van Ellen

Miriam zei

Ja, je leert wel hoe je een figuur kunt opbouwen, maar het is nog niet zo makkelijk om zelf nog iets te verzinnen. Af en toe klapt er wel eens een ballon, maar het komt vaker voor dat je er een gaatje in trekt waardoor ie leegloopt.

Groetjes
Miriam

Joke zei

Wat verschrikkelijk leuk, nu maar op markten en braderieën staan ;)

Amarins zei

Wat super leuk zeg, helemaal top. Wist niet dat hier cursussen voor bestonden. Groetjes, Amarins

Pauline zei

Super wat leuk! je moet wel even slikken, maar eenmaal over de drempel dan maak je ook wat, vooral de vervolgcursus ziet er bijzonder ingewikkeld uit. Heel veel plezier met het ontwikkelen van deze hobby!

Corina zei

Wow, wat veel en wat kunstig zeg - het ligt je wel zo te zien!

Gingini zei

O wat leuk!! Meteen inkopen die ballonnen, dat wordt creatief knutselen met ballonnen! :D
Zal Sibren leuk vinden!