Vandaag weer eens iets gebakken: kaasbroodjes. Makkelijk te maken en erg lekker. Hier is het recept:
1 pak broodmix
25 gram boter
2 eetlepels olie
150 gram geraspte belegen kaas
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 ei
sesamzaadjes
Maak van het broodmix, de boter, de olie en 3 dl. handwarm water deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed op het het laatst de kaas en de kruiden erdoor.
Laat het deeg , afgedekt, 15 minuten rijzen.
Draai circa 12 bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze, afgedekt, nog ongeveer 30 minuten narijzen.
Verwarm de over voor op 200 graden C.
Klop het ei los en bestrijk de broodjes met wat ei en bestrooi ze met sesamzaad.
Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
En zo zagen ze er vandaag uit:
2 opmerkingen:
Mmmm, het water loopt al in mijn mond. Dit gaat echt een keer uitgebreid getest worden hier ;o).
Vanavond ga ik ze weer bakken, maar doe dan wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes op olie door het deeg. Morgen krijgen we een eter en dan serveren we deze broodjes bij de pesto-pasta. Lijkt me lekker!
Een reactie posten