zondag 2 februari 2014

Gezinsuitbreiding!

Nadat onze lieve Pepijn overleden was in november jl. wilde we wachten met een nieuwe poes totdat de verbouwing van het toilet klaar was. Daar deze verbouwing op 16 oktober van start gegaan was en er zoveel problemen en vooral oponthoud is zie ik het niet in de nabije toekomst gebeuren dat die verbouwing tot een eind komt. Zoonlief kon niet langer wachten (hij wilde een speelkameraadje) en ik was er ook aan toe: vrijdagmiddag zijn we in het asiel gaan kijken voor een poes die bij ons zou passen. Een  poezebeest die past bij zoonlief en onze andere poes (een dominante tuttebol) en sowieso een druk huishouden.
Er was 1 poes die helemaal aan de gestelde eisen voldeed, wij gaan daar de poezenkamer van het asiel in waar deze jongeman (Joep, ongeveer 2 jaar oud) verbleef. We waren de ruimte nog niet in of Joep draaide rond zoonliefs voeten: ze gingen meteen samen spelen in de buitenruimte van het verblijf. Ik heb met de asielmedewerker nog van alles doorgesproken over deze kat en mij leek het een 'match made in heaven'. Nog even alle andere kattenruimtes bekeken, maar zoonlief bleef erbij: Joep moest het worden. Nou vooruit dan maar, Joep had mijn hart ondertussen ook veroverd...

Joep besproken, naar huis gereden om te overleggen met manlief. Zijn reactie: had hem meteen meegenomen! LOL, ik wist het wel. De volgende dag meteen Joep opgehaald. We zetten de transportkoffer in de kattenkamer en Joep stapte zonder mankeren erin: hij wilde wel mee dus! In de auto heeft ie flink 'gezongen' maar met 20 minuutjes waren we thuis. Koffer in de kamer, deksel open en hopla meneer Joep liep door de kamer. Olijf (de dominante tuttebol) blies en gromde als hij te dichtbij kwam of naar haar keek, maar daar bleef het bij. Joep liep onverstoorbaar door de kamer en de keuken, niet onder de indruk van wat dan ook. Het raam vond ie heel interessant evenals de deur (meneertje was als zwerver in het asiel opgenomen in mei 2013) hij wilde best even buiten kijken. Jammer Joep, minimaal 5 tot 6 weken 'huisarrest' jongen.

En dit is hem dan:

 
Op de onderste foto heeft ie een hanger aan een koordje om z'n nek: zoonlief wilde persé een hanger maken met bliksemflitsen en de tekst: deze poes is in een oogwenk bliksemsnel. De hanger is omgedaan, foto gemaakt en weer afgedaan natuurlijk. Hij hangt nu op zoonliefs kamer.
 
Nu ik dit zit te typen zit Joep opeens op de kast naast het aquarium.....leuk hè Joep, die guppen!

5 opmerkingen:

Dieneke Nagtegaal zei

Wat een lieverd Miriam! Veel geluk en plezier met Joep :-)

Dieneke Nagtegaal zei

Wat een lieverd Miriam! Veel geluk en plezier met Joep :-)

Corina zei

Wat een knapperd! Veel plezier met Joep, het klinkt echt alsof hij daar op jullie zat te wachten.

Pauline zei

Wat een geweldige aanwinst, ik wens jullie veel plezier met Joep!

Gingini zei

Haha! Duidelijk een meneer met pit! Knappe jongen hoor! :D