donderdag 9 augustus 2012

De tuin.

Vanmorgen weer een paar uurtjes bezig geweest op de volkstuin. Wat is dat toch genieten! Lekker buiten bezig zijn, de zoon houdt zich uitstekend bezig en we eten nu regelmatig uit eigen tuin. We kregen van een collegatuinierder een flinke knuist vol preiplantjes en aarbeienplanten dus die hebben we een plekje gegeven, voor de rest hebben we ons op het onkruid gestort. Dat groeit en bloeit ongeacht het weer.......... Even wat fotootjes natuurlijk:


Op bovenstaande foto zie je ongeveer 5/6 deel van onze tuin (140 vierkante meter is ie in totaal). Op de voorgrond onze pompoenen: die brullen de grond uit en morgen of overmorgen eten we daar de eerste van. Daarachter wat meer verspreid staan de courgettes, daar hebben we al flink van gegeten èn weggegeven (zo kregen wij ook al aardbeien, rode kool, aardappels etc. van collegatuinierders. Leuk zo'n ruilhandel!) De donkere lijnen die je ziet komen van het watergeven van de pas geplante prei en aardbeiplanten.


Op verzoek van zoonlief: zijn tuin op het blog. De zonnenbloemen (lage soort) en de irissen doen het goed, voor de rest heeft ie speelruimte op zijn deel (zie rechtsonder: z'n vijver...........) Onkruid wieden mogen wij doen, daar heeft meneer geen zin an.


Hier weer een fotootje van onze appelbomen (en manlief die de bramen aan het opbinden is). De appelboompjes zaten tot m'n schrik vol luis een paar weken geleden. We zijn de strijd aangegaan en we hebben gewonnen, ik heb nu als luizenwacht een lieveheersbeestjes stammetje neergezet (staat onderaan de ronde paal waaraan de bramen en frambozen staan) In zo'n stammetje kunnen de lieveheersbeestjes overwinteren en aangezien die beestjes felle luizeneters zijn zijn ze van harte welkom op onze tuin. Ook wil ik nog wel iets van een bijenhotel zetten: ook nuttige beestjes voor een tuinier.
2 opmerkingen:

Peppy zei

Wat leuk lijkt me dat, te kunnen eten uit je eigen (volks)tuin! Dan heb je ook echt eer van je werk. Ik vroeg me nog af of je er geen last van slakken hebt? Bij ons in de ('gewone') tuin heeft Jongste Dochter o.a. een aantal aardappels gepoot, waar prachtige planten uit zijn opgekomen, maar inmiddels zijn ze helemaal kaalgegeten door slakken. Sneu hoor! Hopelijk hebben jullie er geen last van. Of moet je toch wel actie ondernemen tegen de slakken? Gelukkig dat je in ieder geval de luizen kon bestrijden met lieveheersbeestjes!

Groeten van Ellen

Miriam zei

Slakken, nee heel weinig gezien 'op de tuin'. Luis is het enige waar we last van hadden, en schimmel: dat kwam omdat ik de boontjes een beetje te dicht op elkaar gezet had (leermoment voor volgend jaar) Het is zó leuk om van eigen oogst te kunnen eten! En zoonlief vindt het hele moestuingebeuren helemaal geweldig. Nu eet ie toch al vrijwel alles maar als het uit eigen tuin komt........vreetschuur!

Groetjes
Miriam