zondag 2 november 2008

Volkorenmuffins met cranberries.

Vandaag weer eens muffins gebakken. Volkoren muffins, met in plaats van rozijnen, cranberries erin. Zo zagen ze eruit:

Hoe lekker ze roken en smaakten kan ik nog niet laten ruiken en proeven via internet, jammer hoor. Het hele huis ruikt nu lekker naar muffins en we hebben ze al allemaal opgegeten bij de lunch. Zelfs zoonlief (16,5 maand) heeft er 2 (kleine) op. Maar niet getreurd, hier is het recept zodat je ze zelf ook eens bakken kan.

Voor 12 middelgrote muffins:

225 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram zemelen (zonnatura of bij natuurvoedingszaak/drogist), 185 gram sultanarozijnen (hier heb ik nu dus gedroogde cranberries voor genomen), 90 gram ongezouten boter, 4 eetlepels honing, 2 eieren en 2 deciliter yoghurt.

* De oven voorverwarmen op 210 graden celcius. In de vormpjes van een muffinbakvorm voor 12 muffins (inhoud 1,25 dl) papieren muffinvormpjes plaatsen. (of, zoals ik doe: de bakvorm invetten met een kwastje met olie of boter). Het bakmeel in een grote kom zeven. De zemelen en rozijnen (of cranberries of...........) erdoor roeren en een kuiltje maken in het midden.

* De boter en de honing in een pannetje op laag vuur al roerend verwarmen tot alles gesmolten en goed gemengd is. De eieren en de yoghurt mengen en samen met het boter-honingmengsel in het kuiltje bij de droge ingrediƫnten doen. Met een metalen lepel goed roeren. Roer niet te lang - het beslag moet nog iets klonterig zijn.

* Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. 20 Minuten bakken of tot een vleespen die je in het midden van de muffins prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de bakvorm zitten voor je ze op een rooster laat afkoelen. (wij eten ze als ze nog warm zijn)

Smakelijk!

3 opmerkingen:

Wendy zei

O dat ziet er lekker uit. Bedankt voor het recept!

Groetjes, Wendy

Miriam zei

Graag gedaan. Het is vrij snel klaar, met wat handigheid en ervaring staat het binnen 3 kwartier op tafel.

Groetjes,
Miriam

r zei

Hoi Miriam,
via via belandde ik hier!!
Wat heerlijk zeg, ik neem het recept ook van je over, en ga ze zeker een keer maken! Lekker!
groeten Susan