zaterdag 3 november 2012

Uurtje per Dag, week 8.

Al weer 8 weken bezig met Uurtje per Dag. Wat gaat de tijd toch snel. Het afgelopen weekend hebben we lekker met z'n drietjes in de moestuin gewerkt. De topinamboer geoogst, de laatste enorme courgette meegenomen (om het zaad te drogen en dat volgend seizoen te zaaien), prei aangeaard, onkruid gewied, onkruid gewied en nog meer onkruid gewied. Het was fris herfstweer met veel zon, onze snoeten waren er lichtelijk van verbrand. Lekker nog zo'n vitamine D bombardement voordat het echt winter wordt. En 's-avonds lekker gehandwerkt: de zwerfdoos van het SWAPforum klaar voor verzenden gemaakt, de 2 Knittens afgerond en een HALblokje gehaakt. Dus weer 2 dingen helemaal afgerond en van m'n WIP/UFO lijstje af kunnen halen.

Maandag half uurtje extra huishouden: opgeruimd op diverse plaatsen, een te kleine jas van zoonlief meegenomen voor een vriendin met kleiner kindje

Maandag half uurtje handwerken: patroontjes uitgezocht voor babycadeautje zwangere vriendin, paar proefjes gebreid en beslist hoe en wat.


Dinsdag half uurtje extra huishouden: de benedenverdieping flink geragebold (was nodig........) en opgeruimd en weggezet, vooral veel troep naar de garage. En een doorn in m'n oog aangepakt: een kastje vol knutselspulletjes van zoonlief. Helemaal leeggehaald, uitgezocht (een deel is ie ontgroeid, dat gaat naar de 2 jarige van een vriendin), opgeruimd en klaar. Al met al meer dan een half uurtje vandaag maar ik ben lekker opgeschoten. Oh, ik moet niet vergeten Sint te berichten dat er niet veel knutselspullen nodig zijn dit jaar, alhoewel.............

Dinsdag half uurtje handwerken: Begonnen aan het babycadeautje en meteen weer een nieuw project in de wachtrij gezet: mutsje(s) breien voor kindjes in Centraal Azië. Een actie van Save the Childern (klik) De mutsjes hoeven pas eind februari 2013 opgestuurd te zijn, er is nog voldoende tijd om een mutsje (of meer) te maken.Woensdag half uurtje extra huishouden: Boekjes van gisteren meteen meegenomen en weggegeven. Voor de rest de gewone huishoudelijke dingen en vanmiddag naar zwemles met zoonlief (dat doet manlief normaal gesproken) dus eigenlijk geen tijd meer gehad voor extra huishoudelijke zaken.

Woensdag half uurtje handwerken: Ik wilde vrolijk verder aan het babycadeautje, maar.............de poes had m'n knitpro rondbreisokkennaald doorgebeten! Die kan dus in de vuilnisbak (het was zo'n naald met vaste punten). Meteen nieuwe besteld natuurlijk, want ik kan niet zonder. Ik heb alles weer uitgehaald en opnieuw opgezet met een andere naald, een nummer 2.5 ipv 2.0, dan maar wat strakker breien.

Donderdag half uurtje extra huishouden: druk gehad met de normale huishoudelijke taken en een lang telefoongesprek met m'n best vriendin (en later nog een ietsjes kortere met haar zus)

Donderdag half uurtje handwerken: lekker aan een babymutsje gebreid voor Save the Children.

Vrijdag half uurtje extra huishouden: De hele ochtend in de schoolbibliotheek vrijwilligerswerk gedaan. 's-Middags is zoonlief vrij en als er geen speelafspraak is dan doen we wat leuks (koekjes bakken, bibliotheek dorp verderop bezoeken) Vandaag waren we zo moe dat we een dvd bekeken hebben en toen samen een tukje op de bank.

Vrijdag half uurtje handwerken: Babymutsje voor Save the Children afgemaakt. Dat is 1............

De plannen voor dit weekend zijn: in de moestuin werken en de wekelijkse boodschappen doen. Als het teveel regent gaat het moestuingebeuren niet door (het moet wel leuk blijven hè) en kan ik wellicht nog een mutsje extra fabrieken.

2 opmerkingen:

Pauline zei

Dat wordt dus een extra mutsje breien want het regent hier tenminste stevig..
Dank je wel dat je de actie onder de aandacht brengt!
Ik ga kijken of ik ook weer mee doe!

Pauline zei

Je houdt lekker vol, het lijkt steeds beter te gaan.