zondag 30 september 2012

De moestuin........

Onze volkstuin had ons zeker 2 weken niet gezien. Niet handig van ons maar het kon even niet anders. De courgettes waren bijna onploft: zo groot  dat ze niet meer eetbaar zijn. De pompoenen waren ook oogstrijp dus deze middag maar eens even werk gemaakt van de tuin.

De pompoenoogst (we hadden er al een stuk of 3, 4 eerder geplukt en gegeten):


De gele zijn niet rijp en worden voor de sier neergelegd. Ook hadden we nog 2 eetbare courgettes dus die gaan we deze week nog op het menu zetten. De pompoen en courgette planten hebben we meteen gerooid.

Ook vonden we ons knoflookveldje terug (was onder de pompoenstruiken verloren gegaan). En de oogst viel niet tegen:


 
 
De enorme courgettes gaan in de kliko (en een paar naar de kipjes van wat buren, die pikken graag zo'n courgette leeg). Kijk zoveel vonden we er:
 
 
 
 
 
En dan zou je moeten weten hoeveel courgettes we al gegeten en wegegeven hebben. We hadden een mega oogst! Maar we hadden wel 10, 12 planten staan, dus ja....
 
Hopelijk is het komende week nog een paar keer mooi weer want ik heb nu 2 grote stukken braakliggende grond waar toch nog behoorlijk wat onkruid op staat......


1 opmerking:

Unknown zei

Leuk hoor, zo'n eigen moestuin. Ik heb dit jaar in april een tomaat geplant, maar die heeft 2 tomaten geproduceerd voordat hij de geest gaf. Het was eigenlijk al te laat, hier moeten ze in februari de grond in. Mijn sinaasappels, grapefruits en citroenen beginnen al aardig te kleuren, nog 2 maanden, dan kunnen we die ook eten.