woensdag 18 september 2013

Oooh, daar heb ik al lang niets over geblogd.....

Onze moestuin...........helemaal vergeten (op het blog hoor, in het echt niet gelukkig). Het was een lastig moestuinjaar: lang koud en nat, toen droog en heet. We hebben vraatschade van konijn en duif gehad, luis in de fruitboompjes, zaad dat niet opkwam, planten die wegrotte: een leerzaam moestuin seizoen dus.

We hebben met regelmaat 'van de tuin' gegeten: boontjes, knoflook, prei, courgette, patisson, artisjok, venkel, braam, framboos (roze en geel). Er staat nu nog pompoen, wortelpeterselie, topinamboer (aardpeer), spruitjes en broccoli. De bessen hebben het dit jaar geen vrucht gedragen (zwarte bes, kiwibes en goji-bes), hopelijk komt dat volgend jaar. De chinese kool, de paksoi, pastinaak en de erwten zijn helemaal mislukt. Die hebben we meermaals gezaaid e/o geplant maar of de duiven vraten ze op (erwt) of ze rotte weg (de kool), de pastinaak is gewoon helemaal niet opgekomen. Jammer, volgend jaar weer maar proberen. 

Vandaag eten we, voor het eerst in ons leven, wortelpeterselie (ook wel peterseliewortel genoemd). Ik heb snel een foto gemaakt voordat ze schoongemaakt werden en gekookt:


Als de rest er net zo uitziet als dit maaltje, dan gaan we daar nog een paar keer flink van kunnen eten (en aan vrienden uitdelen, die hebben zich ook al in een courgette coma gegeten omdat we er dit jaar weer veel hadden)

En wat eigenlijk wel het leukst was van ons moestuinbezoek van vandaag, dit:


Een paar Elstars en 2 Jonareds (rode Jonagold). Van onze eigen boompjes, die we vorig jaar gezet hebben. Ik had echt de eerste jaren geen appels verwacht! Zó leuk (en lekker!!!)

Voor volgend voorjaar hebben we alweer prei gezet en ik wil nog wat spinazie en (winter)sla zaaien. Nu een wat rustiger periode in/voor de moestuin en daarna wordt het weer tijd om plannen voor volgend moestuinseizoen te maken!

1 opmerking:

Corina zei

oh wat leuk om jouw moestuin verhaal ook te lezen! Mooie appeltjes hoor!