donderdag 5 februari 2009

Borduurblessure.............................

Ja, je leest het goed, ik heb een borduurblessure. En niet in m'n hand, elleboog of schouder maar in m'n knie. Hoe dat kan? Nou, heel gewoon. Vorige week ging manlief om 20.00 uur naar bed met griep. Zoonlief lag al een uurtje te slapen dus ik had de avond voor mijzelf. Ik installeer me met een grote mok thee op de bank. Borduurwerk erbij, voetjes op de tafel voor mij. 5 Uur later (!) trek ik m'n benen van tafel en ruim de boel op om naar bed te gaan. Ik merkte toen al dat m'n rechterknie 'vervelend' aanvoelde. Iedere dag ging het iets minder met die knie (niet goed meer kunnen buigen en het leek wel of m'n been langer was dan het andere been) en afgelopen dinsdag werd die knie ook nog dik. Woensdag (gisteren) toch de dokter maar gebeld voor een afspraak. Vanmorgen struikelde ik over m'n eigen voeten en voelde iets verschieten in de lastige knie. En ja hoor, het buigen ging opeens beter en binnen een paar uur werd het dikke ook minder. Toch even langs de dokter en die constateerde dat (waarschijnlijk) de knieschijf verschoven was geweest en dat er een ontsteking bij gekomen was (en vocht natuurlijk, dat dikke) Dus: niet overbelasten, wel in beweging blijven (had al gemerkt dat dat beter was) en onstekingsremmers. (ik las thuis de bijwerkingen en ik ga ze toch maar even laten liggen denk ik) Wat een mens allemaal niet oplopen kan met het beoefenen van z'n hobby! Prettige dag verder en wees voorzichtig tijdens het handwerken.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou het allerbeste ermee en de vriendelijke groetjes van Annemieke

Anoniem zei

Gelukkig heb je je knieen weinig nodig tijdens het borduren,maar desalnietemin, blessures blijven altijd vervelend.
Groetjes natascha

atelierlemlem zei

Hmm, dat klinkt niet best, ik hoop dat het snel weer over gaat! Eén voordeel; je kunt nog wel borduren!

Grietje zei

Heel veel beterschap meis!

Sanderijn zei

Klinkt wel een beetje bekend hoor. Ik zit bij het borduren toch vaak te lang in de zelfde houding. Gevolg: stijve spieren!!

Miriam zei

M'n knieschijf zit in ieder geval weer op z'n plek, dat is het voornaamst. Hopelijk gaat het iedere dag een stukje beter, anders moet ik volgende week terug naar de dokter om te kijken of er niet een 'echte' beschadiging zit. In het vervolg zit ik dus keurig netjes rechtop, knietjes in een hoek van 90 graden, voeten plat op de grond en een kussentje in m'n rug. (ben benieuwd hoe lang ik dat ga volhouden. Met je voeten op tafel zit toch eigenlijk best wel lekker)

Groetjes,
Miriam

Anoniem zei

Wens je heel veel sterkte toe en hopelijk is het snel weer genezen toi toi
groetjes van ons Marianneke

Anoniem zei

Zo dat had ik niet gedacht dat je knieschijf kan verschuiven door borduren, lees: uren in dezelfde houding zitten!
Hoe is het er nu mee?

Miriam zei

Het gaat weer een stuk beter gelukkig. Het is nog een klein beetje dik en gevoelig, maar het ergste leed is geleden. Van de medicijnen ben ik behoorlijk ziek geweest, daar ben ik na 2 dagen dus mee gestopt, dus het genezingsproces duurt zo wel langer.

Groetjes,
Miriam